Točka uma

Kognitivna vedenjska terapija

Vedenjska terapija ali kognitivno vedenjska terapija je eden najbolj priznanih in učinkovitih psihoterapevtskih pristopov. Kognitivna vedenjska terapija (v nadaljevanju KVT) se ukvarja s tem kako vidite in razmišljate o sebi, drugih in o svetu, kako vidite stvari, dogajanja in kako se nanje odzovete ter kako vse to na vas vpliva, kakšne občutke prejemate znotraj sebe. KVT je usmerjena v reševanje problemov, ozaveščanje in spreminjanje naših misli, čustev, občutkov in vedenja.

kognitivna vedenjska terapija

Kognitivna vedenjska terapija

Moramo si zavedati in sprejeti dejstvo, da ni dogodek, človek, družba (itd), ki se nam zgodi v življenju tisti, ki nam povzroča težave, ampak naša čustva, ki se razvije ob interpretaciji in dojemanju dogodka, človeka – pomen, ki ga dajemo temu. 

 

KVT nam pomaga spremeniti naše razmišljanje o temu, kar bo bistveno vplivalo na naša čustva, misli, vedenja, odzivanja in nenazadnje, na kvaliteto nas samih in našega življenja.

Petra Dežman

V svojem centru vam nudim psihosocialno pomoč in podporo v različnih težavnih življenjskih situacijah, ko se srečate z osebno stisko, bodi si s tesnobo, depresijo, težavami v medsebojnih odnosih, ste obtičali v osebnem življenju in si želite novih ciljev, izzivov in osebne rasti… krepim vaše samozaupanje, pogledam in razrešujem aktualne težave ter vam pomagam do čustvene razbremenitve. Izvajam individualne terapije, partnerske terapije ter družinsko terapijo. Ob enem pa organiziram tudi razne delavnice in predavanja v okviru svojega centra za različnimi tematikami, ki vam pomagajo pri spremembi v vašem življenju.

Svoja srečanja vodim pod okriljem zaupnosti, strokovnosti, topline in predanosti. Vse storitve svetovanja, pomoči in podpore izvajam v okviru individualne, partnerske, družinske in skupinske terapije.

Petra Dežman

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Za uporabo spletne trgovine je sprejetje piškotkov obvezno.
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Sprejmi piškotke