Točka uma

COACHING - NLP

Coaching je proces učenja, pri katerem posameznik vzame vodstvo in podporo izkušene osebe  – coach in poskuša povečati svoj potencial. Cilj coachinga je pomagati stranki doseči njene cilje; tako osebno kot z delom skozi vrsto izobraževanj. Dandanes obstaja večja zavest o samoizboljšanju in ljudje si želijo razviti bistvene življenjske veščine. Coaching omogoča osebi, da se uči od strokovnjakov na tem področju na strukturiran in učinkovit način. 

Coaching je pomemben, saj posameznika pripravi na odgovornost do sebe in svojega življenja. Coaching tudi opolnomoči osebo, ki išče strokovni razvoj in pomoč. V tem procesu je posameznik voden k temu, da sam odkrije svoj prirojeni potencial. Trener zgolj daje predloge in narekuje izkušnje v njihovo korist.

Glavni namen coachinga je povečati potencial in produktivnost posameznika. To dosežemo tako, da posameznikom pomagamo vnesti zdrave finančne/fizične/čustvene navade v svoje dnevne rede. Na začetku procesa najprej sledi pogovor o posameznikovih ciljih, pogleda se situacijo, kje se posameznik giblje v temu trenutku, nato stranka določi določene cilje in navede svoja pričakovanja glede coachinga. V tem procesu si coach prizadeva doseči te cilje in zadovoljiti pričakovanja.

Coaching ima številne prednosti; spodbujanje večjega občutka odgovornosti, spodbujanje učinkovite komunikacije, opolnomočenje ljudi z veščinami odločanja ter izboljšanje njihove produktivnosti in delovne uspešnosti. Kot vsaka druga dejavnost je tudi koncept coachinga zgrajen na določenih temeljnih načelih in dober coach zagotavlja, da se ta pravila dosledno upoštevajo.

Kaj je NLP? NLP je študij odličnosti. Ta študij je usmerjen k doseganju ciljev. Zakaj toliko športnikov uporablja tehnike vizualizacije? Zakaj so afirmacije tako priljubljene? Zakaj je to dobro za vaše zdravje in dobro počutje? Imate kdaj občutek, da najuspešnejši podjetniki vedno vedo nekaj, česar drugi ne? Ne gre samo za njihovo zaupanje. Ne gre za nobeno skrivnost. Odgovor bi lahko bil nekaj, za kar morda niste slišali: tehnike nevro-lingvističnega programiranja. Razlika med uspešnimi in tistimi, ki niso, je v tem, da so uspešni ljudje pripravljeni narediti stvari, ki jih neuspešni ljudje zavrnejo. Tehnike NLP so ena od teh stvari. So močan način, da spremenite svojo miselnost in življenje, in jih lahko začnete uporabljati že danes.

Kako deluje NLP?

Nevrolingvistično programiranje preučuje načine, kako naše misli vplivajo na naše vedenje. Preučuje, kako si naši možgani razlagajo signale, ki jih prejmejo, in kako te interpretacije vplivajo na to, kar počnemo. 

S preučevanjem, kako naši možgani obdelujejo informacije, nam tehnike NLP pomagajo, da na svoje misli, občutke in čustva gledamo kot na stvari, ki jih lahko nadzorujemo, in ne na stvari, ki se nam pasivno dogajajo.

Petra Dežman

V svojem centru vam nudim psihosocialno pomoč in podporo v različnih težavnih življenjskih situacijah, ko se srečate z osebno stisko, bodi si s tesnobo, depresijo, težavami v medsebojnih odnosih, ste obtičali v osebnem življenju in si želite novih ciljev, izzivov in osebne rasti… krepim vaše samozaupanje, pogledam in razrešujem aktualne težave ter vam pomagam do čustvene razbremenitve. Izvajam individualne terapije, partnerske terapije ter družinsko terapijo. Ob enem pa organiziram tudi razne delavnice in predavanja v okviru svojega centra za različnimi tematikami, ki vam pomagajo pri spremembi v vašem življenju.

Svoja srečanja vodim pod okriljem zaupnosti, strokovnosti, topline in predanosti. Vse storitve svetovanja, pomoči in podpore izvajam v okviru individualne, partnerske, družinske in skupinske terapije.

Petra Dežman

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Za uporabo spletne trgovine je sprejetje piškotkov obvezno.
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Sprejmi piškotke