Točka uma

Partnerska terapija

Kaj je partnerska terapija? Brez tesnih, medsebojnih odnosov človek ne zna živeti. Gre za bližino, njeno strast po tem, da želimo biti z drugim, se z njim srečevati in doživeti polnost, ki jo odnos prinaša oz. ponuja. Odnosi so del nas in del našega vsakdana. Vpeti so v vsak bit našega življenja in teles, ravno zato so za nas pomembni. Dobri in zdravi odnosi so ključnega pomena za vsa življenjska področja, tako v otroštvu kakor tudi kasneje v življenju. Brez odnosov ni nas in brez nas ni življenja. Kadar naši najtesnejši odnosi niso skladni, so neurejeno, nezdravi, težavni, to pri posameznikih sproži oz. odzove veliko stisko. Odnos pomeni povezovanje in povezovanje z drugimi ljudmi v tesne medsebojne odnose, je človekova naravna potreba. Partnerski odnos je poleg primarne družine, najtesnejši.

Komu je namenjena partnerska terapija?

Partnerski odnos je zelo tesen in istočasno zelo delikaten. Velikokrat se v odnosih zgodi, da se partnerja odtujita, komunikacija se skrha, konfliktom ni videti konca in partnerja preživljata zelo stresno in težavno obdobje. Včasih tudi pride do situacij, ko se partnerja tako odtujita, da ne vidita več življenja drug z drugim, pa ne vesta kako temu narediti konec. Partnerska terapija je obravnava kjer sta vključena oba partnerja. Bodisi želita odnos popraviti, zaceliti, ga dvigniti na višji nivo in ga še poglobiti ali pa želita prekiniti odnos na način, ki je lep, spoštljiv in veliko manj stresen, kot bi sicer bil.

Partnerska terapija je namenjena vsem parom in posameznikom, ki se soočajo s težavami v medsebojnih odnosih. Bodisi:
 • Želita izboljšati vajin partnerski odnos
 • Izboljšati komunikacijo
 • Rešiti nek konkretni problem
 • osebnostno zrasti s partnerjem
 • imata težave z ljubosumjem
 • imata težave z varanjem
 • čutite, da ste pri partnerju v podrejenem položaju
 • je prisoten alkohol ali druge substance
 • so težave z intimnostjo
 • so težave v spolnosti
 • vas je strah, itd
Kako partnerska terapija poteka?

Obravnave potekajo v smislu individualnih pogovorov, kjer sta vključena oba partnerja. Prvo srečanje je po navadi namenjeno spoznavanju in vpogled v samo problematiko odnosa. Jaz spoznam vaju in vidva spoznata mene. Pogledamo kakšne so vajine težave, s čim se soočata, kje so prepreke, kakšne so vajine želje za prihodnost odnosa, kdo sta, kako delujeta drug z drugim, kakšna je vajina komunikacija, kakšna so vajina pričakovanja od terapije, vajini cilji, kot par.

Odvisno od same situacije, se lahko tudi srečam z vsakim posebej, če bosta to želela in če bo to potrebno. Skupaj bomo potem naredili načrt oz. določili cilje glede na vajine želje, da bomo skupaj kar najbolj kvalitetno izboljšali odnos ali ga zaključili, če bosta to želela.

Petra Dežman

V svojem centru vam nudim psihosocialno pomoč in podporo v različnih težavnih življenjskih situacijah, ko se srečate z osebno stisko, bodi si s tesnobo, depresijo, težavami v medsebojnih odnosih, ste obtičali v osebnem življenju in si želite novih ciljev, izzivov in osebne rasti… krepim vaše samozaupanje, pogledam in razrešujem aktualne težave ter vam pomagam do čustvene razbremenitve. Izvajam individualne terapije, partnerske terapije ter družinsko terapijo. Ob enem pa organiziram tudi razne delavnice in predavanja v okviru svojega centra za različnimi tematikami, ki vam pomagajo pri spremembi v vašem življenju.

Svoja srečanja vodim pod okriljem zaupnosti, strokovnosti, topline in predanosti. Vse storitve svetovanja, pomoči in podpore izvajam v okviru individualne, partnerske, družinske in skupinske terapije.

Petra Dežman

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Za uporabo spletne trgovine je sprejetje piškotkov obvezno.
 • wordpress_test_cookie
 • wordpress_logged_in_
 • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Sprejmi piškotke